Ook wij nemen maatregelen om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te voorkomen. Op deze pagina leggen we uit wat we doen.
De veranderingen in de begeleiding aan huis
- Voordat de begeleider naar je toe komt, neemt de begeleider contact met je op. Dit kan telefonisch of via de app. De begeleider vraagt in het gesprek of je de volgende klachten hebt: hoest, verkouden, loopneus, niezen en evt. koorts.
- Als je geen klachten hebt komt de begeleider naar je toe. Als je wél klachten hebt, verandert de afspraak in een facetime afspraak. We hebben een speciale app die veilig is en voldoet aan de AVG. De begeleider kan dan bij de start zien hoe het met jou gaat.
- Als de begeleider bij je binnenkomt, dan heeft de begeleider zijn eigen handzeep mee en een eigen handdoekje. De begeleider wast zijn of haar handen met zijn of haar eigen zeep en eigen handdoek en jij als klant wast ook je handen in het bijzijn van de begeleiding, met eigen zeep en handdoek.
- Dan heeft de begeleider samen met jou de begeleidingsafspraak. In het gesprek moeten jullie 1,5 meter afstand van elkaar houden.
De begeleidende groepen
- Tot en met 6 april a.s. zijn er GEEN begeleidende groepen op onze locaties.
Aanwezigheid medewerkers en begeleiders
- Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Daardoor is het kantoor in de Kebajastraat enkele dagen gesloten.
- Begeleiders mogen niet naar het buitenland en ook niet naar Brabant. Zij zijn gevraagd om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat ze niet besmet raken met Corona.
Wat kunnen wij doen als je ziek bent
- Ben je ziek? Meld dit dan aan je begeleider! Deze neemt contact met je op en denkt met je mee hoe je ondersteuning kunt krijgen.
- Op dit moment zijn vele schappen in de winkel leeg. We adviseren je om bij een supermarkt te kijken wat je online kunt bestellen. Dit kan bij de Jumbo, AH en Plus supermarkt.
- Op het begeleidingsmoment word je gebeld en als het nodig is nemen we vaker contact met je op.
Overzicht risicogroepen
- Ouderen
- Mensen met hart- en vaatziekten
- Mensen met longaandoeningen
- Diabetespatiënten
- Mensen met een hoge bloeddruk
Behoor je tot één van deze risicogroepen?
- Blijf je medicijnen gebruiken.
- Volg de voorzorgsmaatregelen!
- Als je begeleider belt, vraag dan ook of er iemand in zijn of haar omgeving ziek is. Dit is belangrijk want dan mag de begeleider niet bij je langskomen. Dan gaat de afspraak telefonisch of via facetime.
- Bespreek goed je angsten en stress met je begeleider.
Huishoudelijk medewerker
Ook de huishoudelijke medewerker moet jou eerst van tevoren bellen of ze kan komen.
Deze tijd vraagt ook om creatieve oplossingen
- We hebben nu eten binnen van de kookgroep. Omdat de kookgroep niet doorgaat, zal Robin, onze nieuwe medewerker deze maaltijd maken. Alles gaat in bakjes.
Ben je alleen en wil je een maaltijd, mail dan naar ons. Je krijgt dan de maaltijd, maar je tekent dan wel voor de activiteit. Mensen die ziek zijn hebben voorrang. Dit is niet bedoeld voor gezinnen. - Stel je wilt helpen, bijvoorbeeld boodschappen halen voor zieke cliënten en deze dan voor de deur afgeven, geef het dan aan.
- Doordat een aantal gesprekken nu via telefoon en facetime plaatsvinden, kan het zijn dat de gesprekstijd wat korter is.
Een advies is dan om bijv. samen met de begeleider een spelletje te doen op afstand. Zodat je samen contact hebt en geen moeilijke vragen krijgt. Het spelletje kan ook gebruikt worden om in gesprek met elkaar te komen. - We hebben een structuur gemaakt voor kinderen die nu ineens thuis zijn. Vraag hier gerust om, als je dat nodig hebt.
- Het kan ook zijn dat je vaker met de begeleider contact hebt, dan 1 grote afspraak in de week. Telefonisch kan dat. Bijvoorbeeld als je merkt dat je gespannen bent onder alle nieuwe gebeurtenissen rondom Corona virus.
- Praat er met je begeleider over als je problemen hebt met invullen van niet geplande tijd.